тел.: 0391 60 070   моб.: 0899 198 042;  0899 198 041   ел. поща: carmen2000@abv.bg

Селскостопански постройки

Мембранното архитектурно покритие може да се използва за селскостопански сглобяеми постройки. Статутът на временно поставяемо съоръжение със земни анкери и лесния демонтаж позволяват преместване и монтиране на различни места според нужди на клиента.                                         

Например: Панелно разглобяемите конструкции отговарят на изискванията за конюшните и позволяват създаване на временни боксове за коне по време на конни надбягвания и състезания. Добрата осветеност, достатъчното пространстви и естествената вентилация осигуряват конфортна среда за конете.                                       

Животновъдните постройки с мембранно покривно покритие и гъвкави соларни панели позволяват създаването на щадяща среда за хуманното отглеждане на различни животни.                                   

Животновъдни халета с покритие от архитектурна напрегната мембрана поради специфичните си форми побират голям обем от въздух, осигуряват циркулация на въздух и намаляване на вредните газове. Добрата вентилация драстично намаля влагата и развитието на бактерии и с обилното количество светлина се осигурява здравословна, свежа, чиста и по-суха среда. Така се насърчава бързия растеж и трупането на телесна маса, намаляването на смъртността и болестите както при зрелите животни, така и при техните малки. Мембраната, от която е изработена покривната конструкцията има звукоизолационен ефект, което намаля количеството стрес, на който животните са изложени. Покритието осигурява топлинна стабилност – сградата е по-хладна през лятото и по-топла през зимата предоставяйки комфорт и добро здраве на животните. Поради своята форма и малкото ъгли на покритието, животновъдните халета  не осигуряват благоприятна среда и места, в които за гризачи, насекоми, паразити и други вредителите могат да се скрият или диви или домашни птици да гнездят под и над повърхността им. Така тяхното присъствие е незначително или елиминирано, което ограничава разпространението на болести при добитъка.                   

Преместваеми сглобяеми конюшни с размери 45м х11м и височина 4 м

Конна база „Фригопан“ с. Царацово

Животновъдни постройки с гъвкави соларни панели

Животновъдни халета